Kebanggaan Ryan Giggs Terhadap Manchester United

0 13

SOALAN (S): Anda menang setiap perlawanan, baik persahabatan mahupun sebaliknya sejak final Liga Juara-Juara. adakah anda berpuas hati dengannya.
RYAN GIGGS (RG): Ya, kami harap dapat meneruskan rentak kemenangan. Kami berpuas hati dengan pencapaian pada sesi pra musim dengan kehadiran beberapa pemain baru dan beberapa pemain muda kembali ke pangkuan pasukan selepas dipinjamkan ke kelab lain.
Semua orang menjalankan tugas masing-masing pada kempen pra musim dan ia penting ketika anda bersedia untuk musim baru. Kami bermula dengan baik dan berharap ia berkekalan.

S: Arsenal nampaknya begitu tergugat dengan pemain utama-nya meninggalkan kelab itu selain kecederaan dan penggantungan. Penyokong United pastinya menjangkakan kemenangan mudah di tempat sendiri tetapi adakah ia akan membuat anda waspada?

RG: Ya, kerana Arsenal masih lagi pasukan yang berkualiti dengan pemain berkualiti. Ada harinya, mereka boleh menewaskan sesiapa saja di Eropah. Jadi mereka berdepan masalah kecederaan dan beberapa pemain meninggalkan kelab itu tetapi mereka masih mempunyai banyak kualiti, malah mempunyai pengurus yang hebat dan Arsenal adalah kelab yang hebat.

Jadi anda tidak boleh memandang mudah pasukan seperti Arsenal dengan sejarah dimiliki mereka.

S: Arsenal mengalami perubahan dan begitu juga dengan United. Adakah pemain muda di dalam skuad ini menggembirakan anda seperti juga terhadap pengurus, membuat anda segar dan bertenaga?

RG: Ya, sudah tentu. Anda lihat pemain muda masuk dan ada yang semakin meningkat di depan anda. Sebagai pemain lebih tua dan ber-pengalaman, seronok dapat menyaksikannya.

Sebahagian daripada tugas saya sejak beberapa tahun lalu adalah membantu mereka di dalam dan di luar padang. Jika saya melihat sesuatu di luar padang, dan saya boleh membantu mereka, saya akan lakukan. Ia sesuatu yang saya suka lakukan dan pemain muda menerimanya kerana mereka mahu menjadi lebih baik, mahu memajukan diri.

Latihan ketika ini lebih terperinci berbanding sebelumnya tetapi ia meningkatkan tahap permainan anda dan ia sesuatu yang baik untuk pemain lain.

S: Saya fikir anda memperkatakan mengenai pemain seperti Tom Cleverley dan Danny Welbeck, yang sudah lama berada di sini. Adakah kita sudah melihat hasil daripada pembangunan mereka?

RG: Ya, kami sudah menyaksikan kemahiran yang mereka miliki sejak beberapa tahun lalu.

Mereka membesar di dalam pasukan remaja. Anda sentiasa perlu mengawasi pemain remaja yang mempunyai kualiti istimewa.

Daniel dan Thomas adalah pemain yang mempunyai kemahiran hebat dan kini semakin dewasa, baik secara fizikal mahupun mental kerana mereka sudah pergi ke kelab lain dan cemerlang di sana dan kini kembali bersama kelab ini.

Saya pasti mereka akan semakin meningkat kerana mereka bermula dengan baik musim ini dan cukup berbakat tetapi mereka masih terus mahu memperbaiki diri dan belajar.

S: Akhir sekali, soalan mengenai diri anda. Anda menyertai kesebelasan utama dalam separuh perlawanan setiap pertandingan musim lalu, masih satu peratusan yang bagus berdasarkan perebutan tempat. Adakah anda berharap dapat melakukan perkara sama atau lebih baik musim ini.

RG: Saya cukup berpengalaman untuk mengetahui sama ada saya tidak akan turun awal dalam setiap perlawanan atau bermain dalam setiap perlawanan. Perkara yang ingin saya lakukan adalah menjadi efektif dan mampu menyumbang kepada pasukan.

Sebaik saya berhenti berbuat demikian, habislah saya. Saya harap dapat menyumbang kepada pasukan, kelab, sama ada memulakan sebagai kesebelasan utama atau menggunakan pengalaman dalam perlawanan. Anda mahu bermain dalam setiap perlawanan tetapi sudah tentu saya tidak mampu. via Harian Metro

Leave your vote

30 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Hey there!

or

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…