FanPage Shahir AF8, Adira AF8 Dan Beberapa Fan Page Lagi Di Hacked : Individu Dikenal Pasti!

7 6

Yuhuuu.. assalamualaikum semua pembaca blog ini.. kali ini aku nak kupas sikit tentang apa yang dikatakan oleh KenaHack.com mengenai ada individu yang mengambil kesempatan atau lebih senang dan pemes dipanggil Hackers yang menghacked Fan Page yang mempunyai Fans/Peminat yang banyak dalam mempromosikan blog beliau.. kalau sebelum ini aku ada tulis mengenai laman web kerajaan yang kena hack so kali ini aku nak share pulak tentang individu yang diceritakan oleh KenaHack.com.

Berita ini sangat menarik kerana penggodam ini kelihatan agak berbeza dengan yang lain kerana cara yang digunakan adalah semata-mata untuk mendapatkan traffic ke blognya.

Fanpage artis keluaran rancangan realiti Akademi Fantasia 8 iaitu Shahir turut menerima tempias penggodam yang ingin dikenali sebagai Saiful Amin.

Selain fanpage Shahir AF8 , yang turut menerima tempias yang sama ialah Adira AF8 Fan Club. Kelihatan penggodam ( Saiful Amin ) mencari traffic melalui fanpage yang mempunyai like yang ramai. Jika diperhatikan daripada jumlah ‘like’ terkini page yang dihack oleh Saiful Amin ( SA ) ini , ianyanya akan mendatangkan traffic yang banyak kepada blog nya ( http://itsmesaiful.blogspot.com/ ).

Berikut jumlah ‘like’ terbaru dikumpul SaifulAmin :
1 – Shahir AF8 = 532,886
2 – Adira AF8 Fan Club = 324,120
3 – ApE CeR Ni DeR ~ = 16,291
4 – Cakap Jangan Ikut Sedap Tekak Jer der~ = 86,123

Aku perhatikan laman peminat yang dihack SaifulAmin ini mempunyai post bagi mempromosikan blognya iaitu http://itsmesaiful.blogspot.com/

Perhatikan Screenshoot di bawah : 

Namun begitu , mungkin SaifulAmin tersilap langkah ataupun fan artis tersebut cuba mencari penggodam tersebut dan berjaya mendapatkan maklumat. KH turut dimaklumkan dengan satu FanPage yang dicipta bagi menentang SaifulAmin ini iaitu :http://www.facebook.com/pages/SKMM-Kami-mahu-Saiful-Amin-ditangkap/174561489275534?sk=wall

Dipage tersebut juga tertera maklumat berkenaan SaifulAmin :

Name: Saiful Amin
Age: 19
Gender: Male
Relation: Open
Website: http://www.itsmesepul.blogspot.com/
Hometown: Gemas
Current City: Gemas
Current Zip: 73430
Country: Malaysia
Occupation: Webmaster
Companies: ItsMeSepul Inc.
Schools: SMK Seri Perpatih
Interests and Hobbies: I Like -Making Website. -Online. -Learn New Thing.
Favorite Movies/Shows: Hantu Ucop Balik Rumah
Contact Number:0176266634

Aku pun selalu jugak nampak post mengenai blog dia dari banyak page jugak.. aku ingatkan owner page tersebut tapi bila dah keluar cerita sensasi ni dari page KenaHack.com, so aku tak ragu la kalau akan banyak page ni akan kena hacked oleh individu terbabit.. aku nak dapat traffic tinggi macam SaifulAmin ni pun tak lagi.. Sehari traffic lebih 20 ribu traffic tu.. FUHHH!! bila la aku nak dapat macam tu.. hehehe


P/s : aku tak reti nak hacked-hacked ni, kalau reti confirm aku pun dapat merasa traffic melambung 20-40 ribu sehari.. FUHHHH!!! 


Credit to KenaHack.com dan diedit sikit oleh aku.. 🙂

Leave your vote

30 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
  1. AL AZRUL says

    saiful sndri prnh ckap… dia hacked utk promote blog dia… yg lain2 dia tk kacau…. saiful ni mmg terer bab2 mcm nih…

  2. Haz Issac says

    @AL AZRUL [co="red"] bukan hacked dengan cara macam tu bro.. tak profesional langsung.. huhuhuhu [/co]

  3. Haz Issac says

    @AL AZRUL [co="red"] bukan hacked dengan cara macam tu bro.. tak profesional langsung.. huhuhuhu [/co]

  4. Su Hai Zat says

    Tu bukan hacked la.. Ades..

    Jangan salahkan siapa.
    Salahkan diri.

    Untung admin ori xkna kick. 😛 kowt. haha.

  5. Skubidu95 says

    buat page sendiri la,, pastu promote la apa nak promote. wat apa nak hack page org segala ni?

  6. HazIssac says

    salahkan sape? diri sendiri?

  7. HazIssac says

    x tau nak cakap ape dah.. huhuhu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Hey there!

or

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…