Apabila Pembaca Berita BBC Tersilap Temubual Orang

0 10


Seorang wartawan yang dihormati dan penulis biografi Murdoch telah menjadi mangsa terbaru BBC yang tersilap tetamu jemputan.

Michael Wolff, pengarang biografi Rupert Murdoch ‘The Man Who Owns The News’ yang berpusat di New York, telah berbaris untuk satu temu bual secara langsung di saluran Berita Dunia BBC.

Bagaimanapun, beliau entah bagaimana telah disoal satu topik yang dia tidak begitu mahir, iaitu tentang pemain besbol.

Ketika temu bual itu bermula, Encik Wolff pada mulanya tetap senyap apabila penyampai memperkenalkan beliau sebagai Ben Walker, editor besbol untuk Associated Press.

Tetapi apabila berdiam diri beliau telah menunjukkan kesilapan teknikal semata-mata, kesilapan yang memalukan itu menjadi jelas.

Apabila ditanya jika dia boleh mendengar, Encik Wolff menjawab: “Anda tahu apa dia keadaan yang lebih teruk daripada itu? Kerana saya bukan Ben Walker dan saya tidak tahu apa-apa tentang besbol.”

Dia mula ingin bercakap lagi, tetapi telah dihentikan oleh penyampai yang berkata, “Saya minta maaf, nampaknya kita mendapat tetamu yang salah”, sebelum mengalih topik dengan cepat ke cerita tentang piala dunia wanita di Jerman.

Kesilapan seperti ini pernah berlaku pada BBC News 24 pada tahun 2006, apabila Guy Goma, seorang graduan dari Congo, muncul dalam saluran di atas sofa tempat yang sepatutnya pakar IT duduk. Dia datang untuk temuduga kerja, tetapi ntah macam mana ada orang silap hantar dia ke bilik itu.

Di bawah ini videonya:


Leave your vote

30 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe to our newsletter
Subscribe to our newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Hey there!

or

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…