in ,

14 Perkara Budak 90-an Suka Buat Dulu

Sengaja kami keluarkan senarai ini kerana kami mahu budak-budak zaman sekarang tahu yang zaman 90-an lebih menarik daripada zaman sekarang yang dibanjiri dengan tablet, ipad dan smartphone.

Hanya orang yang melaluinya faham bertapa meriahnya permainan zaman kanak-kanak dulu. Ah, kami rindu kawan kawan sepermainan.

#1 Kita kumpul Shakers.

Kita kumpul Shakers. Tak tahu kenapa. Trend tiba-tiba datang. Shake shake untuk keluarkan lead.

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#2 Kumpul/Lawan Pemadam

Kita suka kumpul pemadam yang ada bendera negara. Tradisi perlawanan pemadam antara 2-5 orang di dalam gelangang ‘Meja’ diamana siapa yang menang akan dapat semua pemadam.

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#3 Digimon

Siapa yang memiliki Digimon , anda secara ajaibnya digelar orang paling hensem dan paling popular di sekolah

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#4 Kereta Tamiya

Kereta Tamiya merupakan satu trend ketika itu. Kita akan cari longkang yang panjang untuk dijadikan litar tamiya. Perlumbaan biasanya melibatkan 2-5 orang

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#5 Kumpul Kad Pokemon

Kad pokemon juga pernah menjadi trend ketika itu.

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#6 Yo-yo

Yo-yo. Kita tak main komputer game (kecuali Counter Strike) tapi kita main yo-yo. Yo-yo kira hip la dulu…

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#7 Main Gasing

Kita main gasing! Main dekat padang biasanya permainan ni.

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#8 Penutup Botol

Penutup Botol. Biasanya masa tunggu cikgu masuk, kita main penutup botol yang kita kumpul.

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#9 Batu Seremban

Tak lupa juga untuk perempuan, batu seremban kan

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#10 Kad Tepuk

Kad Tepuk. Ada yang takde kerja akan kumpul kad. Kad tu macam-macam ada. Ada gambar Masked Rider ada gambar Dragon Ball dan macam-macam lagi. Lawan 10, 20 ke tengok la berapa sampai tak boleh tepuk kad tu.

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#11 Main Tiang

Main Tiang. Ada dekat tengah-tengah lepas tu kena cop orang yang dekat tiang. Biasanya main sewaktu rehat dan lepas habis sekolah.

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#12 Lawan Pen

Lawan Pen. Ha lawan pen. Sape jatuh pen dia kat bawah dia kalah

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#13 Main/Tangkap Berudu

Dekat longkang main berudu. Tengok berudu setengah jam dan cuba tangkap. (Dulu bersih juga longkang walaupun di Kuala Lumpur).

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#14 Lompat Getah

Lompat Tali Getah. Ni perempuan selalu main. Laki main selalu sangkut sebab nak loncat tak pandai.

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

31 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments